PMI analyse

Een PMI analyse (Positive Material Identification) oftewel “element analyse”, is een onderzoeksmethode waarmee onderzocht kan worden of een materiaal de juiste chemische samenstelling heeft een daarmee voldoet aan bepaalde materiaalcertificaten of kwaliteitseisen. Afwijkingen van de chemische samenstelling kunnen van grote invloed zijn op het gedrag van materialen met hun omgeving. Om niet voor verrassingen komen te staan is het goed om een ingangscontrole te hebben voor kritische componenten. De samenstelling van een materiaal heeft invloed op zowel de mechanische als chemische eigenschappen. Wilt u weten of de door u gebruikte materialen de juiste en kwalitatief goed zijn of voldoen aan de specificaties die uw leverancier heeft opgegeven? Dan kan MCI uw materialen onderzoeken aan de hand van een PMI analyse. Daarbij kunt u denken aan alle metallische materialen zoals rvs, koolstofstaalsoorten, nikkellegeringen, chroomstalen, aluminiumlegeringen, titanium-, zirconium- en cobaltlege ringen. Zowel de ferro’s als de nonferro’s zijn goed te onderzoeken. Het uitvoeren van een PMI analyse is relatief eenvoudig en kan relatief snel gedaan worden. Dat maakt het ook een voordelige en goede manier om uw materiaalkwaliteit te laten onderzoeken. Middels de kennis over het gedrag van materialen heeft MCI de capaciteit om de metingen goed te interpreteren. De PMI analyse (XRF-methode) wordt uitgevoerd met een mobiel apparaat en kan daardoor zowel op locatie als in het laboratorium worden uitgevoerd.

 

De modernste apparatuur voor een PMI analyse


MCI heeft de beschikking over de juiste apparatuur om de PMI analyse uit te voeren. Wij maken gebruik van XRF-analyseapparatuur, welke werkt aan de hand van Röntgen Fluorescentie Spectrometrie. Hiermee kan op nauwkeurige en betrouwbare wijze de PMI analyse op uw materiaal worden uitgevoerd. Zo kunnen we snel en eenvoudig de kwaliteit van uw materialen beoordelen en kunnen we diverse specificaties van het materiaal onderzoeken. Om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn leveren we bij MCI een totaalaanpak. Wij gaan net dat ene stapje verder. We kunnen een on-site inspectie uitvoeren en bij u op locatie informatie verzamelen en tevens onderzoeken uitvoeren in ons laboratorium. Door de resultaten te combineren kunnen we gepast advies uitbrengen, waar u in de praktijk iets aan heeft. Onder andere door middel van een PMI analyse van MCI komt u een stuk meer te weten over eigenschappen van uw materialen.
 

Over MCI


MCI is een ISO en VCA gecertificeerd kennis- en onderzoekslab. Met meer dan 40jaar ervaring verrichten wij al vele jaren PMI analyses en materiaalonderzoeken voor klanten over de hele wereld. Het hanteren van korte lijnen, zowel intern als met onze klanten, staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn van mening dat persoonlijk contact en betrokkenheid leidt tot een optimale dienstverlening. Zo kunnen we met praktijkgerichte adviezen komen en u ontzorgen met pragmatische en fundamentele oplossingen.
 

Neem gerust eens contact op


Meer weten over de PMI analyses? Neem dan gerust eens contact op. Bel ons op +31 (0)46 410 7764, stuur een e-mail of laat een bericht achter via het contactformulier.