NDO: Niet destructief onderzoek

Wilt u niet-destructief onderzoek (NDO) laten uitvoeren op tanks, leidingen, installaties, machine/installatie onderdelen of specifieke andere materialen? MCI is een onafhankelijk inspectie - en onderzoeksbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het uitvoeren van materiaalonderzoek. Een belangrijk onderdeel hiervan is niet-destructief onderzoek. Wij maken gebruik van diverse NDO analyse en onderzoeksmethodes Aan de hand van niet-destructief onderzoek kunnen aspecten zoals de betrouwbaarheid, levensduur en veiligheid van installaties en materialen worden onderzocht. Deze kennis is essentieel voor productiebedrijven en andere ondernemingen waar continuïteit van productie van groot belang is. Met name bedrijven bulk productiebedrijven waar productieverliezen funest zijn voor het rendement zijn is monitoring van de installaties en de bijbehorende kennis van de eigenschappen en gedragingen van materialen kritisch. MCI kan zowel de monitoring verrichten door het uitvoeren van NDO en heeft daarnaast de kennis over die eigenschappen en het gedrag van materialen en kan zodoende gedegen uitspraken doen over uw installaties. Met niet-destructief onderzoek kan onderzocht worden of uw installaties en materialen afwijkingen vertonen. Door deze destructief te testen op mogelijke faalmechanismes komt u meer te weten over de kwaliteit van uw installatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van NDO bij MCI? Neem dan eens contact op met MCI.

 

Gespecialiseerd in het uitvoeren van NDO


De dienstverlening van MCI is uniek in het opzicht dat wij niet enkel een NDO uitvoeren, maar kiezen voor een integrale aanpak. Daarmee onderscheiden we ons van andere metaal- & materiaalkundige onderzoeksinstanties. Als u MCI inschakelt voor een niet-destructief onderzoek zullen wij noodzaak en mogelijkheden met u bespreken. Uit de mogelijke technieken wordt de meest geschikte geselecteerd, afhangende van de installatie, bereikbaarheid en de mogelijke faalmechanismen. Aan de hand van de resultaten van het niet-destructief en eventueel verder onderzoek wordt een rapport opgesteld met indien gewenst aanbevelingen betreffende materiaalkwaliteit, design of bedrijfsvoering. Naast onderzoek biedt MCI ook trainingen aan bedrijven aan om de kennis over het gedrag van materialen van betreffende personen binnen de bedrijven op een hoger niveau te brengen. Uiteindelijk bent u een stuk wijzer over de eigenschappen en gedragingen van de materialen die u binnen het productieproces gebruikt.
 

Over MCI


MCI is een ISO en VCA gecertificeerde organisatie dat materiaalonderzoeken verricht. Wij kunnen bijna alle materialen (metalen, kunststoffen en composieten)onderzoeken om de status en de eigenschappen daarvan vaststellen. Niet-destructief onderzoek is één van onze serie tools om de huidige situatie van installaties en materialen te onderzoeken. Daarmee kunnen we u meer vertellen over aspecten als betrouwbaarheid, levensduur en integriteit. MCI heeft al meer dan 40jaar ervaring en is werkzaam voor klanten over de hele wereld.
 

Neem direct contact op


Wilt u MCI inschakelen voor een NDO of wilt u eerst meer weten? Neem dan contact op door te bellen naar +31 (0)46 410 7764, een e-mail te sturen of gebruik te maken van het contactformulier op onze website.