Materiaalonderzoek

Wil u materiaalonderzoek wilt laten doen om uw materialen, machine onderdelen en installaties te controleren? Dan bent u bij MCI aan het juiste adres.In veel gevallen zijn specifieke eigenschappen van materialen (zoals corrosievastheid, sterkte, taaiheid en slijtvastheid) van essentieel belang voor de betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van uw installaties. U staat niet te wachten op ongeplande stops en de daarbij behorende productieverliezen en reparatie kosten. U wilt er zeker van zijn dat de toegepaste materialen functioneel, veilig, betrouwbaar en duurzaam zijn. Deze kwaliteit kan middels materiaalonderzoek worden vastgesteld. MCI kan door middel van materiaalonderzoek beoordelen of de door u gebruikte materialen voldoen aan een kwaliteitsstandaard, of dat deze een risico vormen binnen uw productieproces. Daartoe bestuderen wij diverse aspecten zoals samenstelling, design, microstructuur, hardheden en verontreinigingen. In combinatie met temperaturen, drukken, corrosiviteit van het medium en de specifieke toepassingen wordt onderzocht of de materialen geschikt zijn. Bij MCI kunnen we uitgebreid materiaalonderzoek voor u verrichten en u aan de hand van de resultaten adviseren over uw installatie en mogelijke verbeterpunten. Meer weten? Neem dan eens contact op om verder te informeren.

 

MCI specialiseert zich in materiaalonderzoek


Als het op materiaalonderzoek aankomt levert MCI ervaring en totaal aanpak. Wij zijn gespecialiseerd in het verrichten van inspecties en voeren onafhankelijk onderzoek uit naar de toestand van materialen Daarbij is ons doel om faalmechanismen te achterhalen. De kracht van MCI ligt in onze onafhankelijkheid, expertise, vele jaren ervaring en de kracht van de “3 BOLLEN”. Materiaalonderzoek begint vaak met on-site inspecties. We verzamelen informatie, krijgen een eerste indruk en stellen hypotheses op (BOL 1). Indien benodigd vindt er vervolgens onderzoeken plaats in het laboratorium om de huidige staat en kwaliteit van het materiaal te onderzoeken en de faalmechanismen te achterhalen (BOL 2). Middels de resultaten van diverse onderzoeken kunnen wij u adviseren over mogelijke verbeterpunten of aanpassingen (BOL 3). MCI verzorgt naast de on-site inspecties, het labonderzoek en de consultancy ook op maat gemaakte trainingen voor kleine en grote bedrijven. Ook de nazorg middels ondersteuning tijdens reparaties en aanpassingen kan worden verzorgd.
 

Over MCI


Als onafhankelijk onderzoeks- en kennis lab zijn we bij MCI zeer gespecialiseerd in het uitvoeren van materiaalonderzoek. Bij MCI zijn we in staat onze kennis en expertise snel te bundelen vanwege onze horizontale en flexibele organisatie. We hanteren korte lijnen, zowel onderling als met de klant. De persoonlijke benadering en betrokkenheid is een van onze sterke punten en stelt ons in staat om met praktische adviezen te komen aan de hand van het materiaalonderzoek. We zijn in het bezit van zowel ISO als VCA certificaten en kunnen al uw complexe vraagstukken beantwoorden. Met meer dan 40jaar ervaring en klanten over de hele wereld zijn wij hét bedrijf dat u middels materiaalonderzoek kan ontzorgen.
 

Contact opnemen?


Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op om uw vraag te stellen. U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)46 410 7764, per e-mail en via het contactformulier op onze website.