Destructief Onderzoek

Bent u op zoek naar een bedrijf dat voor u destructief onderzoek op uw materialen of machine onderdelen kan verrichten? Maak dan kennis met MCI. Wij zijn specialist in het onderzoeken van materialen en installaties. Door middel van destructief onderzoek wordt onderzocht wat de status van een materiaal is en welk faalmechanisme er eventueel gaande is geweest. Met deze informatie kan een gedegen schatting gemaakt worden wat de levensduur van een materiaal/installatie is. Kennis over eigenschappen en gedrag van materialen is zeer belangrijk voor productiebedrijven waar het falen van materialen en installaties kan leiden tot grote productieverliezen. Destructief onderzoek aan gefaalde componenten kan u veel vertellen over de duurzaamheid, veiligheid en integriteit van installaties en de juiste keuze voor bepaalde materialen, warmtebehandelingen en ontwerpkeuzes. Deze onderzoeksmethode in het laboratorium van MCI is de meest efficiënte manier om de fundamentele eigenschappen van een materiaal te analyseren. Er wordt een monster genomen, die vervolgens o.a. visueel, stereo-microscopisch, licht-microscopisch, middels SEM/EDX, middels XRF of OES wordt onderzocht. De resultaten vormen vaak een basis voor de keuze van materialen, ontwerp of warmte- en oppervlaktebehandelingen.

 

Specialist in het verrichten van destructief onderzoek


Wanneer u MCI inschakelt voor het verrichten van destructief materiaalonderzoek gaan wij verder dan het enkel uitvoeren van dit onderzoek op een stuk materiaal. Wij onderscheiden ons door onze integrale aanpak als het aankomt op het onderzoeken van installaties. Ons onderzoek begint vaak met een on-site inspectie in uw productiefaciliteiten, waarbij we informatie verzamelen en hypotheses opstellen. Hier zetten wij onze “Sherlock Holmes” pet op. Met die eerste indruk selecteren we representatieve samples en gebieden voor het uitvoeren van verder destructief onderzoek. De resultaten van dat onderzoek worden geïnterpreteerd om het faalmechanisme te achterhalen. Vervolgens wordt er in een RCA bepaald hoe dit heeft kunnen plaatsvinden. Hierop baseren wij onze pragmatische adviezen. Daarbij adviseren we over de keuze van materialen en het bewerken ervan en krijgt u andere praktijkgerichte oplossingen waaronder designaanpassingen. Middels onze rapportages wordt duidelijk gemaakt waar de schade vandaan komt en hoe deze in de toekomst voorkomen kan worden.
 

Over MCI


Wij zijn een kennis gerichte organisatie waarbij kennis over het gedrag van materialen(zoals koolstofstaal, RVS, aluminium, en kunststof) centraal staat tijdens het uit te voeren materiaalonderzoek. Daarbij zijn wij gespecialiseerd in het gedrag van deze materialen die functioneren binnen een bepaalde omgeving. U kunt daarbij denken aan bepaalde (wisselende) temperaturen, druk of vochtigheid. Door middel van diverse onderzoeksmethodes (waaronder het destructief- en niet destructief onderzoek) komen we meer te weten over faalmechanismes, waardoor we voor u de aspecten als de duurzaamheid of veiligheid van materialen kunnen onderzoeken. MCI is ISO en VCA gecertificeerd, beschikt over meer dan 40jaar ervaring, is wereldwijd actief en staat voor persoonlijk contact met al haar klanten.
 

Meer weten?


Als u een vraag of opmerking heeft kunt u gerust contact met ons opnemen. Dat kan per telefoon door te bellen naar +31 (0)46 410 7764. Ook kunt u een bericht per e-mail sturen of via het contactformulier achterlaten.