TRAININGSPROGRAMMA 2022 “MCI Aware”

Het doel van de training is om het kennisniveau bij Inspecteurs, Engineers, Maintenance-, Reliability en Improvement engineers op een zodanig peil te brengen dat er voldoende “awareness” is om tijdens gebruik van een installatie ongeplande stops te voorkomen.
Potentiële problemen kunnen vervolgens snel herkent en tijdig aangepakt worden. Engineering- details worden vaak over het hoofd gezien, maar zijn echter verantwoordelijk voor vele faalmechanismen die tijdens gebruik ontstaan. Dit betekent dat door kennis van faalmechanismen en inspecties, in een vroeg stadium herkent kan worden waar zich potentiële problemen in een installatie zullen voordoen en tijdig verholpen en voorkomen kunnen worden.

MATERIAALKUNDE;
Tijdens deze module wordt de basis gelegd in de materiaalkunde (metalen). Hoe worden metalen gefabriceerd? Wat voor fysisch mechanische eigenschappen hebben diverse metalen? Wat is de metallurgie en welke invloed heeft dit? Aan bod komen diverse koolstof- en roestvast stalen.  (constructie-,hoge temperatuur-,hoge sterkte-,slijtvaste en corrosie-vaste staalsoort)

CORROSIE;
Eén van de grootste oorzaken van ongeplande shut-downs en productieverliezen is degradatie door corrosie. Binnen deze module worden de fundamenten van de verschillende corrosievormen begrijpelijk behandeld. Deze fundamenten zijn de basis voor corrosieherkenning, - preventie en hoe te modificeren om corrosie minder kans te geven.

SCHADEONDERZOEK;
Er zijn vele oorzaken voor het falen van een installatie. Denk aan diverse type vermoeiing, breuken, slijtage of corrosie. Het bepalen van de faalmechanismen is vaak van cruciaal belang om componenten of installaties te verbeteren. In deze module wordt het verloop van een schadeonderzoek besproken, waarna vele praktijk cases worden behandeld. De opgedane theorie uit eerdere modules komt hier bij elkaar. De verschillende schadeonderzoeken die worden behandeld kunnen aangevuld worden met eigen vraagstukken die cursisten meebrengen.

Klik hier om je aan te melden!

Er bestaat altijd de mogelijkheid voor een op maat gemaakte trainingen bijvoorbeeld op locatie of bij MCI. Om de opties hiervoor te bespreken graag contact opnemen.

Meer informatie over alle beschikbare modules